Miksi ikkunanpesussa käytetään lastaa?

Oletko joskus miettinyt, miksi ikkunanpesussa käytetään lastaa eikä esimerkiksi puhdistusliinaa?

Äkkiseltään ajateltuna myös liina soveltuisi ikkunanpesuun hyvin. Tasaisen lopputuloksen ja auringonvalossakin kauniin kirkkaat lasit saa kuitenkin vain lastaa käyttämällä.

Ikkunalasin pinta nimittäin ei ole täysin tasainen. Kun tarkastelemme ikkunalasin pintaa mikroskoopin tarkkuudella, huomaamme, että lasi on oikeasti huokoista materiaalia. Eli kun kosteus jää ikkunan pinnalle, osa vedestä imeytyy lasipintaan ja vaikuttaa siihen, kuinka lasi myöhemmin heijastaa valoa.

Jos ikkunalasia pyyhkii liinalla, liina muuttuu jokaisella pyyhkäisyllä kosteammaksi ja kosteammaksi. Näin ollen osassa lasipinnan huokoisia on enemmän kosteutta, kemikaaleja ja mineraaleja kuin toisissa – ja lopputulos on epätasainen. Hämärässä valaistuksessa tämä ei välttämättä näy, mutta suorassa auringonpaisteessa epätasaisen lopputuloksen näkee vaaleina tahroina ja noroina.

Ammattimaisessa ikkunanpesussa käytetään aina lastaa. Lasta ei ime vettä itseensä vaan puristaa veden tasaisesti pois lasin pinnalta ja siten lopputulos on tasainen – myös auringonpaisteessa!

Pyydä tarjous!